dilluns, 29 d’agost del 2011

La dignitat del PSC



Aquesta és una petició dirigida als membres de la direcció nacional del PSC: Si us plau, mai més, però de debò, mai més, davant de qualsevol mesura unilateral adoptada pel PSOE, no torneu a fer declaracions de rebuig i amenaces de que els 25 diputats socialistes catalans podrien votar de manera diferenciada dels diputats socialistes espanyols.. 

No ho torneu a fer mai més. Per dignitat. Primer de tot, per la vostra dignitat: no torneu a repetir gestos de suposada indignació que sempre acaben en un no res i que provoquen la riota generalitzada. Però, cal que ho feu també per respecte a molts d'aquells que en un moment o altre de la nostra vida varem creure que podia existir i que, de fet, era bó que hi hagués un partit socialista català sobirà, encara que amb lligams federals amb el PSOE. 

Crec que tenen raó els que diuen que, de cara al proper congrés del PSC, la qüestió del grup propi a Madrid, no hauria de ser la prioritaria. A hores d'ara el que el socialisme català ha de deixar ben clar és  si realment vol ser un partit diferent del PSOE o vol convertir-se de facto en una nova versió de la desapareguda Federació Catalana del PSOE. Un cop decidit el model de partit que es vol de cara al futur, serà el moment de parlar del que es farà amb els seus diputats a Madrid.

P.S. El PSC (la direccio del PSC, es clar) ha decidit que Carme Chacón torni a encapçalar la llista de Barcelona de cara a les eleccions generals del 20-N. Pregunta: Algú pot explicar quants caps de setmana i festius d'aquests tres anys i escaig de legislatura els ha passat a Catalunya la ministra de Defensa?