dissabte, 7 de maig del 2011

El joc brut de Florentino i Mourinho

Ho recorden? L'estiu del 2009, Florentino Pérez, retornat a la presidència del Real Madrid, va decidir gastar-se centenars de milions en la compra de jugadors amb l'objectiu no amagat d'acabar amb el cicle de victòries del Barça. Cristiano Ronaldo, Kaká, Benzema, Xabi Alonso, Granero, Albiol, Albeloa i Garay es van afegir a la llista de jugadors que entrenaria Manuel Pellegrini. Florentino va justificar la despesa tot dient que calia gastar en un any el que en circumstàncies normals es gastaria en tres.

La temporada 2009/10 va acabar amb un fiasco total: el Reial Madrid va quedar fora de la Copa del Rei a mans de l'Alcorcón de 2a B; va ser eliminat de la Champions League a vuitens de final, i a la Lliga, va quedar segon darrere del Barça. Vist el fracàs, l'estiu del 2010 Pérez va afegir més fitxatges a la plantilla: Canales, Di María, Pedro León, Khedira, Carvalho i Özil i, a mitja temporada, Abemayor. Va expulsar Pellegrini i va fitxar José Mourinho, potser pel fet que, com a entrenador de l'Inter, havia eliminat de la Champions el Barça.

Encara que la temporada no ha acabat, el Reial Madrid ha estat expulsat de la Champions pel Barça que, llevat d'una sorpresa gegantina, s'emportarà la Lliga. El Madrid s'haurà de conformar amb la Copa del Rei, guanyada al Barça en la pròrroga i per la mínima. Molt poc per tants diners gastats.

Dues temporades de Florentino a la presidència i tan sols pot oferir al socis una copa, la de la competició menys important del calendari oficial. I és aquí on cal buscar els motius que han portat a que aquesta temporada la Brunete mediàtica esportiva, altrament coneguda com la Central Lechera hagi donat ple suport a Mourinho i a les seves denúncies de favoritisme envers el Barça per part de totes les institucions esportives, arbitrals ‘tutti quanti’. Unes denúncies que malgrat el seu to groller i demagog no han estat desautoritzades per Pérez, ans al contrari, han tingut tot el seu suport.

El president ha gastat tot el que el club tenia i més per superar el Barça i aquest segueix essent considerat internacionalment com el millor equip del món. L'entrenador, a qui Pérez va presentar com el millor entrenador del món i que és el millor pagat, no ha sabut aprofitar la qualitat indiscutible dels seus jugadors i ha ofert victòries però molt poc joc als seus afeccionats.
Vist que anaven per mal camí, Pérez i Mourinho van arribar a la conclusió (potser el dia que el Barça els va guanyar per 5 a 0) que havien de fer servir el Pla B: si el Barça torna a quedar pel davant del Reial Madrid, hem de fer veure a tot el món que això ha estat fruit del ‘villarato’, del ‘platinato’, del dopatge i de tot el que calgui. “El Madrid ha perdut, però ha estat en contra d'un equip que juga brut i fa trampes”, és el missatge que volen transmetre urbi et orbe.

I així ho han fet amb la col·laboració de la majoria de mitjans madrilenys, que, en molts casos, no han tingut cap problema en manipular imatges i difondre rumors que atempten contra la dignitat del Barça, els seus jugadors i entrenador i la seva directiva.

Volien exhibir victòries i, sobretot, derrotar el Barça. Com que no ha pogut aconseguir-ho, llencen merda a sobre de les victòries barcelonistes.